Mada relativno nepoznata kod nas, muškatna tikva je vrlo zahvalna namirnica od koje možete praviti razna jela. Žarko Marić je odlučio s tikvom obogatiti tjesteninu i dobio je ukusan i hranjiv obrok.
Sastojci:
500 – 600 g muškatne tikve
350 g tjestenine
200 g masnijeg suhog mesa
2 češnja bijelog luka
4 žumanca
40 ml vrhnja za kuhanje
150 g parmezana
biber
ulje
voda
Muškatnu tikvu ćete prepoznati po svom neobičnom obliku i bež boji, a pronaći ćete je u većini hipermarketa. Bogata je vitaminom A, a sadrži i omega 3 masti. Tikvu ogulite, očistite od sjemenki, pa je narežite na kockice.
Tjesteninu po želji (orecchiette, penne, fusilli i sl.) skuhajte al dente i ostavite u šerpi. U drugoj dubljoj šerpi na ulju kratko prepržite sitno nasjeckan bijeli luk, pa dodajte tikvu i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte potom oko 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina, pa krčkajte još 15 minuta. Kada tikva omekša dodajte tjesteninu i suho meso (ako želite suho meso možete i kratko prepržiti). Sve zalijte sa smjesom od žumanaca, vrhnja za kuhanje i parmezana, te dobro izmiješajte i kratko ostavite na vatri. Žarko je i ovo jelo napravio u društvu vjernog prijatelja
Tefala.
Pastafino prije serviranja pospite sa još narednadnog parmezana, a uz nju će prijati i zelena salata.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.