15.2.2018. 11:36
0
Broccoli krem supa s parmezanom
Nevjerovatne se stvari mogu napraviti uz malu pomoć kuhinjskih aparata kao što je, recimo štapni mikser. Obična povrtna supa se za tren oka pretvori u pravi specijalitet.
Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 manja glavica luka
2 mrkve
2 glavice brokule (1 vrećica smrznute)
500 ml povrtnog temeljca
so
biber
muškatni oraščić
vlasac
30 g parmezana
20 ml grčkog jogurta

Dakle, za potpuni uspjeh ovog jednostavnog recepta Žarko Marić je pomoć Tefalovog štapnog miksera Optitouch HB833138.

Na maslinovom ulju izdinstajte mrkvu i luk, pa kad omekšaju dodajte cvjetiće brokule. Dodajte so, biber i muškatni oraščić. Sve izmiješajte, pa zalijte povrtnim temeljcem i kuhajte oko 15-20 minuta. Na kraju kuhanja, izvaditi nekoliko cvjetova brokule u posebnu zdjelu.

Supu skinite s vatre, pa štapnim mikserom umiksajte povrće dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim, dodajte narendani parmezan i grčki jogurt, pa sve vratite kratko na vatru. Dodajte još vlasac i čitave cvjetove brokule koje ste ranije izvadili, dobro sve izmiješajte i skinite s vatre, pazeći da vam supa ne proključa. 

Ovaj preukusni kremasti obrok prije serviranja možete dodatno posuti sa još narendanog parmezana. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.