1.3.2018. 10:32
0
Tamni rižoto s lignjama
Mnogi su skeptični kada vide „obojenu“ hranu ili hranu koja „odudara“ od obične. Crni rižoto možda nije ugodan oku, ali vaš stomak se s tim ne bi složio ;)
Sastojci:

400 g lignji
150 g riže
4 kašike maslinovog ulja
1 manji luk
3 češnja bijelog luka
150 ml bijelog vina
svježi peršun
lovorov list
svježi ruzmarin
mješavina začina
2 kesice crnila od sipe
25 g putera
parmezan

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu kratko prepržite manju glavicu luka i bijeli luk. Očišćene lignje isjecite na kolutiće, pa ih dodajte u tavu. Kada tečnost od lignji ispari, sve zalijte bijelim vinom. 

Zatim, sve obilato pospite svježim peršunom, ubacite lovorov list i kašiku svježeg ruzmarina. Začinite, pa dodajte crnilo od sipe koje ste prethodno razmutili s malo vode. Dobro izmiješajte i krčkajte oko 15 minuta.

Rižu skuhajte posebno po uputi na pakovanju, pa je dodajte pred kraj. Kada i riža poprimi boju od crnila, dodajte puter i narendani parmezan, dobro izmiješajte i skinite s vatre. Uz ovaj rižoto dobro će ići i čaša bijelog vina. U pripremi ovog jela Žarki Mariću je i ovoga puta pomogao Tefal!


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.