Za ovo jelo je potreban dobar komad mesa i imat ćete ukusan obrok za svega 15 minuta. Ovu Biftek salatu morate probati!
Sastojci:
300 g telećeg bifteka
100 g rukole
50 g matovilca
1 rotkvica
50 g cherry paradajza
so
aceto balsamico
maslinovo ulje
biber
limunov sok
parmezan
Biftek je s razlogom najskuplji dio mesa, ali ako ga pripremite na pravi način uživat ćete u svakom zalogaju. Meso isijecite na odreske debljine do 2 cm, pa ih prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite i ostavite desetak minuta.
U posebnoj dubljoj zdjeli pomiješajte rukolu, matovilac, rotkvicu izrezanu na ploškice i polovice cherry paradajza. Sve prelijte aceto balsamicom, maslinovim uljem i limunovim sokom, te začinite po želji.
Bifteke pržite na zagrijanoj gril tavi po 2 minute sa svake strane, a ako želite da su vam odresci slabo pečeni, onda ih samo pržite najviše jednu minutu. Grilovane bifteke poredajte po većem plitkom tanjuru, preko njih rasporedite salatu i sve pospite narendanim parmezanom. Isto tako, odreske možete narezati na zalogaje, pa sve pomiješati sa salatom i poslužiti u manjim zdjelicama. Dobar tek želi vam
Tefal!