6.3.2018. 11:02
0
Biftek salata
Za ovo jelo je potreban dobar komad mesa i imat ćete ukusan obrok za svega 15 minuta. Ovu Biftek salatu morate probati!
Sastojci:

300 g telećeg bifteka
100 g rukole
50 g matovilca
1 rotkvica
50 g cherry  paradajza
so
aceto balsamico
maslinovo ulje 
biber
limunov sok
parmezan

Biftek je s razlogom najskuplji dio mesa, ali ako ga pripremite na pravi način uživat ćete u svakom zalogaju. Meso isijecite na odreske debljine do 2 cm, pa ih prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite i ostavite desetak minuta.

U posebnoj dubljoj zdjeli pomiješajte rukolu, matovilac, rotkvicu izrezanu na ploškice i polovice cherry paradajza. Sve prelijte aceto balsamicom, maslinovim uljem i limunovim sokom, te začinite po želji.

Bifteke pržite na zagrijanoj gril tavi po 2 minute sa svake strane, a ako želite da su vam odresci slabo pečeni, onda ih samo pržite najviše jednu minutu. Grilovane bifteke poredajte po većem plitkom tanjuru, preko njih rasporedite salatu i sve pospite narendanim parmezanom. Isto tako, odreske možete narezati na zalogaje, pa sve pomiješati sa salatom i poslužiti u manjim zdjelicama. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.