Amerika jeste daleko, ali zahvaljujući hrani ta se udaljenost lako prevaziđe. Žarko Marić nam, uz pomoć Tefal friteze, donosi mirise i okuse Teksasa.
Sastojci:
500 g teletine
1 luk
1 kašika maslinovog ulja
400 g paradajza
200 ml goveđeg temeljca
1 kašičica timijana
400 g graha iz konzerve
½ svježe paprike (crvene, zelene ili žute)
crvena paprika u prahu
chili u prahu
Ovo jelo možete praviti u šerpi ili dubljoj tavi, ali mnogo lakše je kada imate
Tefal ActiFry Express fritezu. Sa ovim aparatom vaše jelo bude brže gotovo, a mnogo manje nereda napravite u kuhinji i što je najvažnije za sve vam je potrebna samo jedna kašika ulja.
Teletinu narežite na tanke trakice, pa je uvaljajte u papriku i chili u prahu. Luk isjecite na tanke ploškice, a paradajz izrežite na kockice.
U fritezu najprije stavite luk, papriku i kašiku ulja. Izaberite program za kuhanje povrća i kuhajte 5 minuta. Zatim, dodajte meso, odaberite program za meso i kuhajte sve još 6 minuta. Na kraju dodati paradajz, temeljac, timijan i grah i kuhajte još 6 minuta. Dakle, za manje od 20 minuta vaš chili con carne je gotov. Poslužite ga uz tortilje i zelenu salatu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!