13.3.2018. 10:58
0
Mekani čoko zalogaji
Kada vidite kako je jednostavno napraviti ovu poslasticu, dobro ćete razmisliti prije nego sljedeći put kupite neki fabrički slatkiš pun aditiva.
Sastojci:

120 g putera
120 g čokolade 
2 jaja 
2 žumanca 
40 g šećera u prahu 
1 kašika prezle

U manjoj šerpi rastopite puter, pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice (možete koristiti običnu čokoladu za kuhanju, ili neku sa većim udjelom kakaa). Miješajte neprestano dok se sva čokolada ne otopi, pazeći da vam smjesa ne proključa.

U posebnoj zdjeli izmiksajte jaja, žumanca i šećer u prahu. Na kraju dodajte prezlu i sve dobro izmiksajte. U smjesu od jaja dodajte smjesu od čokolade i lagano ih izmješajte. 

Bilo bi dobro da čoko zalogaje pečete u malim kalupima za creme brulee, a poslužite će i košarice za muffine. Rernu zagrijte na 200 stepeni, pa kolače pecite oko 15 minuta. Dodatno ih možete ukrasiti šećerom u prahu ili karmeliriziranim šećerom. Tefal je i ovoga puta pomagao Žarki Mariću da dobije savršenu slasticu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.