14.3.2018. 7:33
0
Zapečene punjene kelerabe
Keleraba nije povrće koje ćemo „poletjeti“ da kupimo, ali ako vam kažemo da imaju malo kalorija, a mnogo vitamina, i da su jako ukusne, možda se sljedeći put u vašoj korpi nađe i poneki plod kelerabe.
Sastojci:

500 g kelerabe
250 g faširanog mesa
150 g šampinjona
50 g riže
1 l paradajza sosa
2 kašike ulja
1 luk
mješavina začina
so
svježi peršun
2 češnja bijelog luka
biber

Dakle, kelerabe ogulite i iskružite im unutrašnjost kako biste ih punili. Unutrašnjost (meso) kelerabe ne bacajte već ga iskoristiti za pravljenje punjenja. 

U dubljoj tavi prepržite luk na ulju, pa dodajte faširano meso. Kratko ga propirjajte, pa dodajte šampinjone, bijeli luk i začine. Dobro izmiješajte i skinite s vatre. U tu smjesu dodajte rižu koju ste prethodno obarili (kratko skuhali).

Kelerabe napunite ovom smjesom, i poredajte ih u tepsiju. Ostatak nadjeva izlijte oko keleraba po tepsiji. Sve prelijte sa paradajz sosom i stavite u rernu na 185 stepeni. Poslije otprilike sat vremena, vaš ukusni obrok biće gotov. U kelerabe prije serviranja možete dodati kašiku milerama ili pavlake. Tefal, ideje bez kojih ne možete!


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.