26.3.2018. 11:13
0
Funghi pasta sa sirom
Gljive mogu biti odlična zamjena za meso. Žarko Marić ih je pomiješao sa sirom i dodao u tjesteninu. Jelo za 5 koje je gotovo za manje od pola sata!
Sastojci:

300 g špageta ili druge tjestenine
200 g bukovača
300 g šampinjona
1 luk
100 ml vrhnja za kuhanje
150 g zrnatog sira 
40 g putera
mješavina začina
biber
so

Za početak stavite tjesteninu da se kuha prema uputstvu na pakovanju. Zatim, u tavi miješajući zagrijte vrhnje za kuhanje, pa u njega dodajte zrnati sir. Kada se vrhnje i sir sjedine, dodajte puter i skinite s vatre. Miješajte dok se puter ne istopi.

U drugoj tavi rastopite puter, pa dodajte sitno nasjeckan luk. U to dodajte sitnije narezane bukovače i šampinjone. Kada gljive otpuste tečnost, sve začinite i dinstajte dok gljive ne omekšaju.

Tjesteninu servirajte u dublje tanjure, pa je prelijte sirom. Na kraju dodajte gljive, a po želji sve možete dodatno posuti sa narendanim parmezanom. I ovoga puta Žarko je u pripremi jela imao pomoć Tefala.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.