16.5.2018. 10:23
0
Ljuti burgeri iz rerne
Povremeno uzimanje ljute hrane može biti blagotvorno za vaš organizam, a pojedina istraživanja su čak pokazala da takva hrana pomaže u mršavljenju. Bilo kako bilo, ljuti burgeri su kao stvoreni za ugodno druženje s prijateljima.
Sastojci:

600 g faširanog mesa
2 češnja bijelog luka
1 manji luk
1 kašika chili sjemenki 
1 kašika ljutog senfa
1 jaje
2 kašike jogurta
svježi peršun
ruzmarin
maslinovo ulje
biber
so

Kada imate Tefal kuhinjska pomagala onda je kuhanje stvarno jednostavno i zabavno. Ono što biste nekad sjeckali nožem i mučili se, sada jednostavno ubacite u blender i za tren oka dobijete usitnjeno povrće. Dakle, u blender ubacite bijeli luk, peršun, ruzmarin i maslinovo ulje i miksate dok ne dobijete pesto.

Ovu aromatičnu smjesu umiješajte u faširano meso, pa dodajte chili, senf, jaje, jogurt, so i biber, pa rukama mijesite dok ne dobijete smjesu od koje ćete moći oblikovati buregere. Veličinu burgera prilagodite pecivima koja ćete koristiti za serviranje, a bitno je da im debljina bude najmanje 1,5 cm, jer ako budu tanji izgubit će sočnost u rerni.

Oblikovane burger poslažite u tepsiju koju ste prethodno pomastili, ili prekrili papirom za pečenje, pa ih pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Tokom pečenja ih možete dodatno premazati sa malo maslinovog ulja. Uz ove burgere odlično ide salata od krastavaca i pavlake.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.