24.5.2018. 11:56
0
Pileće varivo
Kad se zasitite prženja i pečenja, sjetite se ovog jednostavnog recepta za nešto kuhano... Ukusno, lagano i na kašiku!
Sastojci:

2 kašike ulja
1 luk 
2 češnja bijelog luka
500 g piletine (bataci i karabataci)
300 g graška
2 mrkve
500 ml pilećeg temeljca
100 ml pasiranog paradajza
svježi peršun
so
biber
lovorov list
mješavina začina

Ovo je jedan od onih recepata oko kojeg stvarno nema mnogo posla. Na ulju kratko prepržite luk i bijeli luk, pa dodajte batake i karabatake. Kada piletina porumeni, dodajte mrkvu isjeckanu na deblje kolutiće i sve dobro izmiješajte, a potom prelijte pilećim temeljcem.

Pustite da sve lagano krčka, pa dodajte pasirani paradajz, svježi peršun, lovorov list i začine. Promiješajte i ostavite da se krčka. Ako imate svjež ili smrznut grašak, dodajte ga odmah, a ako koristite onaj iz konzerve dodajte ga pred kraj kuhanja.

Varivo neka se krčka najmanje pola sata, uz povremeno miješanje. Ukoliko želite više safta dodajte slobodno malo vode, a ako želite malo gušći saft onda pustite da se sve malo duže krčka. U pripremi ovog jela, Žarko Marić je imao veliku pomoć svog dobrog prijatelja Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.