1.6.2018. 15:28
0
Klasični peksimeti - uštipci
Uglavnom ih pripremamo za doručak, ali zbog jednostavnosti pripreme ove uštipke možete poslužiti za večeru, ili kao posluženje za goste. Za vazdušasto i meko tijesto pobrinuo se Dr. Oetker kvasac.
Sastojci:

400 g glatkog brašna
200 ml mlake vode
1 vrećica Dr. Oetker Kvasac
½ kašičice šećera
1 kašičica soli 
ulje za prženje

U većoj i široj zdjeli pomiješajte najprije suhe sastojke. Dakle, brašno, Dr. Oetker Kvasac, šećer i so. Zatim, lagano dodajite mlaku vodu i umijesite glatko tijesto. Pokrijte ga krpom ili prozirnom folijom i ostavite da nadolazi najmanje 30 minuta.

Tijesto, potom, na pobrašnjenoj površini razvaljajte na debljinu od 2-3 mm, pa ga oštrim nožem izrežite na rombove. Zagrijte veću količinu ulja, pa uštipke pržite oko jedne minute sa svake strane.

Uštipke možete poslužiti uz mladi sir pomiješan sa pavlakom, kajmak, suho meso i marmeladu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.