6.6.2018. 11:09
0
Sočni kolač od kajsija
Mnogi će reći kako nema dobrog kolača, a da nije komplikovan za napraviti. Međutim, zahvaljujući Dr. Oetkeru to je itekako moguće, a najbolji dokaz je Sočni kolač od kajsije.
Sastojci:

biskvit:
1 pakovanje Dr. Oetker Browniesi

bijela krema:
1 vrećica Dr. Oetker Šlag krema – vanilija
1 vrećica Dr. Oetker vanilin šećera bourbon


nadjev:
1 kompot od kajsija 460 g

tamna krema:
1 vrećica Dr. Oetker Puding komadići čokolade

posip: 
20 g Dr. Oetker Badem listića

Za izdašan i mekan biskvit, za čiju pripremu vam je inače potrebno dosta namirnica i vremena, ovoga puta se pobrinuo Dr. Oetker, tačnije smjesa za Browniese. Držite se uputa na pakovanju, i na kraju ćete dobiti savršen biskvit koji je osnova za ovaj kolač.

Kajsije iz kompota nasjeckajte na što manje kockice, a vodom iz kompota prelijte vruć biskvit, pa ga ostavite da se hladi. 

Dok se biskvit hladi, napravite bijelu kremu. Dr. Oetker Šlag kremu napravite prema uputstvu sa pakovanja uz dodavanje Dr. Oetker vanilin šećera bourbon.

Tek na ohlađen biskvit dodajte šlag kremu od vanilije, pa po njoj ravnomjerno rasporediti kockice kajsije. Kolač ostavite u frižider da se hladi, pa pripremite tamnu kremu.

Dr. Oetker Puding s komadićima čokolade napravite prema uputstvu sa pakovanja, pa ga toplog sipajte preko ostatka kolača. Na kraju, kolač pospite Dr. Oetker Badem listićima i ostavite ga u frižider da se hladi najmanje sat vremena.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.