4.7.2018. 12:30
0
Kukuruzna pogača s bogatim nadjevom
Kad pogača zamiriše kućom, teško da se išta može porediti s tim osjećajem. A ova, koju je napravio Žarko Marić, ne samo da miriše nego je i ukusna kao malo šta što ste probali do sad.
Sastojci:

2 šolje kukuruznog brašna
1 šolja griza
1 šolja brašna
1 kesica praška za pecivo 
3 jaja 
125 ml mlijeka 
125 ml ulja
150 g suhog mesa
150 g sira po želji
150 g pureće šunke
150 g skuhanog špinata
so

Za početak stavite špinat da se kuha. Zatim, u većoj i dubljoj zdjeli pomiješajte kukuruzno i obično brašno, te pšenični griz i prašak za pecivo. 

U drugoj zdjeli utucite jaja, pa im dodajte ulje i mlijeko i dobro umutite. Potom, u smjesu od jaja dodajte sitnije narezano suho meso, sir po želji (ovčiji bijeli, tvrdi žuti, fetu, itd.), te dio pureće šunke i soli po želji. Sve još jednom dobro izmiješajte.

Nakon toga, spojite „suhu“ i „mokru“ smjesu i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ukoliko vam je smjesa presuha, dodajte slobodno malo vode. 

Pola smjese izlijte u tepsiju koju ste prethodno pomastili, pa po njoj rasporedite ostatak šunke i skuhani špinat. Sve prelijte sa ostatkom smjese za tijesto, poravnajte i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni. Za gotovu pogaču potrebno je oko 40 minuta. 

Toplu i mirisnu pogaču poslužite uz kiselo mlijeko. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.