9.7.2018. 11:17
0
Cherry piškota kocke
Evo jednog slatkog recepta koji ne zahtijeva ni kuhanje, ni pečenje. Samo je potrebno izdržati da se kolač dobro ohladi, a to ne bi trebalo da je previše teško ;)
Sastojci:

200 g piškota
1 kesica šlag krema vanilija 
1 kesica šlag krema čokolada 
1 tegla kompota od višanja (340 g)
250 ml mlijeka
šećer u prahu

Za početak, razdvojite sok od kompota i višnje. Piškote kratko umočite samo s jedne strane u sok od kompota, pa ih redajte u kockastu/pravougaonu tepsiju ili vatrostalnu zdjelu dok ne popunite dno.

U posebnoj zdjeli pomiješajte šlag kremu od vanilije sa 125 ml mlijeka i miksajte na najjačoj brzini 5 minuta, odnosno dok ne dobijete čvrstu kremu. Kremom odmah premažite piškote, pa po njoj poredajte jedan dio višanja. Pravljenje krema nije bilo nikada lakše, pogotovo ako imate mikser Tefal POWERMIX.

Zatim, drugi dio piškota umačite samo s jedne strane u sok od kompota pa ih redajte po bijeloj kremi i višnjama.

U posebnoj zdjeli, potom, pomiješajte šlag kremu od čokolade sa 125 ml mlijeka i miksjate na najjačoj brzini 5 minuta, odnosno dok ne dobijete čvrstu kremu. Kremom odmah premažite piškote.

Ostatak višanja dobro ocijedite, pa ih uvaljajte u šećer u prahu. Zatim ih poredajte po tamnoj kremi, a kolač ostavite u frižider da se hladi najmanje 2 sata.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.