12.7.2018. 11:43
0
Pileća maslenica sa sirom i kikirikijem
Ovo jelo možemo slobodno svrstati u specijalitete. Mekani pileći zalogaji u rastopljenom siru zamotani u hrskavo tijesto sa mirisom kikirikija razgalit će nepca i vrlo probirljivih gurmana.
Sastojci:

1 kg pilećih fileta
500 g lisnatog tijesta
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike mješavine začina
30 g putera
250 g Camembert sira
100 g kikirikija (prženi, slani)
1 žumance

U većoj šerpi zagrijte oko 1 litar vode pomiješan sa maslinovim uljem i mješavinom začina. Po želji, možete dodati i neke druge začine. Pileće filete stavite čitave u vodu i kuhajte najmanje 20 minuta.

Skuhano meso izrežite na kockice, pa ga prelijte sa rastopljenim puterom.

Lisnato tijesto podijelite na dva jednaka dijela, pa ih na pobrašnjenoj površini razvaljajte na veličinu tepsije u kojoj ćete peći maslenicu. Tepsiju pomastite rastopljenim puterom, pa po dnu dobro rastanjite tijesto. U sredinu stavite skuhanu piletinu, pa po njoj ravnomjerno rasporedite Camembert sir (ako ne volite sirove sa plijesni, možete staviti i neki od tvrdih žutih sireva).

Sve pospite sa nasjeckanim kikirikijem, pa poklopite sa drugim dijelom tijesta. Krajeve tijesta dobro spojite, kako nadjev ne bi iscurio, pa sve premažite žumancem.

Maslenicu pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. U pripremi ovog slasnog jela Žarko Marić je imao veliku pomoć Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.