23.7.2018. 11:40
0
Graškokrem
Ako ste se pitali da li ukusne bobice graška mogu postati još ukusnije, odgovor se krije u graškokremu, namazu koji će vas oduševiti.
Sastojci:

300 g graška 
½ glavice luka 
3 češnja bijelog luka 
50 g oraha 
30 g parmezana 
6 kašika maslinovog ulja 
1 kašika svježih listova mente
so
biber

U  zavisnosti od kojeg graška ćete praviti namaz razlikuje se i vrijeme pripreme. Ako vam je zamrznuti grašak kuhajte ga prema uputi sa pakovanja, a ako je svježi kuhajte oko 10 minuta. Kuhani grašak ocijedite. Ako pak budete koristili grašak iz konzerve, dovoljno je samo dobro ga ocijediti.

Potom, u tavi na 2 kašike maslinovog ulja prepržite luk oko 2 minute, pa dodajte sitno sjeckani bijeli luk i pržite još minutu. Na kraju, dodajte ocijeđeni grašak i sve još kratko prepržite, pa ubacite u blender. 

Osim povrća, u blender ubacite orahe, parmezan, 4 kašike maslinovog ulja, mentu, so i biber. Prvo blendajte na maloj brzini, pa onda povećajte brzinu i miksajte dok ne dobijete kremasti namaz. Savršen graškokrem Žarko Marić je dobio zahvaljujući Tefal Blendforce blenderu koji sa Tripl'Ax tehnologijom pravi neodoljive mješavine.

Ovaj ukusni namaz možete jednostavno mazati na hljeb ili tost, ili ga poslužiti uz neku šniclu. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.