27.7.2018. 11:12
0
Kašica za početak dana
Doručak jeste važan obrok u našoj prehrani, ali nije baš najbolje započeti dan sa masnim i teškim jelima. Ovo je recept za kašu s kojom ćete na savršen način poželjeti dobro jutro svom organizmu.
Satojci:

20 g kukuruznih pahuljica
150 ml toplog mlijeka
100 g narendane kruške

Nutricionisti tvrde da su kruške dobar izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito djeluju na zdravlje probavnog, ali i kardiovaskularnog sistema, te dodaju da osobe koje svaki daj pojedu jednu krušku imaju manji indeks tjelesne mase i općenito zdravije prehrambene navike.

Imajući ovo u vidu, nema razloga da što češće dan započinjete upravo sa ovom kašom. Kukuruzne pahuljice prelijte toplim mlijekom i ostavite oko pet minuta da omekšaju.

Za to vrijeme, ogulite krušku, pa je izrendajte na krupno i dodajte u kašu. Sve dobro izmješajte, i počastite svoj organizam nečim zdravim i laganim. Zahvaljujući svojim nutritivnim svojstvima ova kaša je pogodna čak i za bebe. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.