22.8.2018. 11:33
0
Otkrijte tajnu riblje čorbe
Kažu nema ribara koji ne zna napraviti kvalitetnu riblju čorbu, e pa mi tvrdimo da ne morate biti ribar za takvo nešto.

Sastojci:

1kg ribljih fileta
1 glavica crvenog luka 
2 glavice bijelog luka
1 crvena paprika
1 paradajz
1 mrkva
1 lovorov list
mješavina začina
ulje
celer
sirće
paradajz sos

Priprema:

1. Riblje filete isjeckati na veće kockice.  Papriku, paradajz i mrkvu isjeckati na male kockice. Crveni i bijeli luk izrezati što sitnije.
2. U šerpu nasuti ulja toliko da pokrije dno.  Zagrijati ga i na njega odmah istresti svo
povrće.
3. Miješati dok se paradajz ne pretvori u sok.
4. Dodati riblje kockice i, povremeno miješajući, kuhati 25 minuta bez dosipanja vode.
5. Mješavinu Fant za riblju čorbu promiješati sa 1,5 l mlake vode i istresti je na ribu i
povrće.
6. Dodati jedan lovorov list i kuhati još 25 minuta.
7. Pet minuta prije kraja dodati mješavinu začina.
8. Po želji posuti sušenim listom celera.

Kada je čorba servirana, dodati pola kašike sirćeta po porciji i promiješati. Prijatno.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.