Kažu nema ribara koji ne zna napraviti kvalitetnu riblju čorbu, e pa mi tvrdimo da ne morate biti ribar za takvo nešto.
Sastojci:
1kg ribljih fileta
1 glavica crvenog luka
2 glavice bijelog luka
1 crvena paprika
1 paradajz
1 mrkva
1 lovorov list
mješavina začina
ulje
celer
sirće
paradajz sos
Priprema:
1. Riblje filete isjeckati na veće kockice. Papriku, paradajz i mrkvu isjeckati na male kockice. Crveni i bijeli luk izrezati što sitnije.
2. U šerpu nasuti ulja toliko da pokrije dno. Zagrijati ga i na njega odmah istresti svo
povrće.
3. Miješati dok se paradajz ne pretvori u sok.
4. Dodati riblje kockice i, povremeno miješajući, kuhati 25 minuta bez dosipanja vode.
5. Mješavinu Fant za riblju čorbu promiješati sa 1,5 l mlake vode i istresti je na ribu i
povrće.
6. Dodati jedan lovorov list i kuhati još 25 minuta.
7. Pet minuta prije kraja dodati mješavinu začina.
8. Po želji posuti sušenim listom celera.
Kada je čorba servirana, dodati pola kašike sirćeta po porciji i promiješati. Prijatno.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.