27.8.2018. 10:18
0
Ljetni desert od kajsija
Vruće ljetne dane osvježite desertom od kajsija, koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.
Sastojci:

400 g kajsija
1 naranča
1 limun
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica želatine u prahu

Priprema:

Želatinu pripremiti po uputstvu na pakovanju. U široj šerpi zagrijati 500 ml vode, pa dodati šećer i vanilin šećer. Miješati dok se sav šećer ne rastopi, pa kuhati na laganoj vatri oko 5-7 minuta kako biste dobili sirup. Skinite s vatre, pa u sirup dodajte pripremljenu želatinu i sve dobro izmiješajte.

Kajsije prepolovite, pa im odstranite košpice. Za drugi dio zadatka potreban vam je dobar blender, a najbolje rezultate Žarko Marić je napravio sao Tefal BlendForce-m. Dakle, kajsije ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete finu kašu. U kašu, potom, umiješajte iscijeđeni sok naranče i limuna. Na kraju, kašu od kajsija pomiješajte sa toplim sirupom i ostavite u frižider da se hladi minimalno 2 sata.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.