4.9.2018. 10:23
0
Medeni ražnjići
Otkako se domogao Tefal OptiGrilla Žarko Marić sve češće „potpali“ roštilj u kuhinji, a ovoga puta odlučio se za pripremu medenih ražnjića. Mljac!
Sastojci:

500 g telećeg filea 
250 g gljiva
1 crvena paprika
1 ljubičasti luk
50 ml meda
50 ml soja sosa
1 kašika vinskog sirćeta
5 češnjeva bijelog luka

U posebnoj zdjelici potrebno je dobro izmiješati med, soja sos, sirće i sitno nasjeckan bijeli luk. Meso treba isjeći na kocke prilično iste debljine, kako bi se prilikom pečenja podjednako ispržilo. Kocke mesa ubacite u sos i ostavite  ih najmanje 15 minuta.

Za to vrijeme, gljive odvojite od stabljike, a papriku i luk isijecite na kocke koje će odgovarati oblikom kockama mesa.

Štapiće za ražnjice premažite sa sosom u kojem je stajalo meso, pa redajte najprije luk, zatim meso, pa papriku, te na kraju gljivu. Redajte namirnice dok ne popunite ražnjić.

Kada ste napravili sve ražnjiće, upalite Tefal OptiGrill, izaberite program za manuelno biranje temperature, nauljite gril ploče i sačekajte da boja na indikatoru temperature postane ljubičasta. Tada je vrijeme da svoje ražnjiće stavite na pečenje, poklopite OptiGrill i sačekate oko 8 minuta.

Dok se ražnjići peku, ostatak sosa u kojem ste marinirali meso zagrijavajte na vatri, neprestano miješajući dok ne provri. Kada ražnjiće izvadite na tanjur, dodatno ih premažite zagrijanim sosom. Prijatno!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.