6.9.2018. 10:56
0
Zalivena pasta iz rerne
Tjestenina ne mora uvijek biti dosadna. Skuhamo je, poslužimo uz neki sos i to je to. Evo jednostavnog recepta kako od te namirnice načiniti pravi mali specijalitet!
Sastojci:

300 g tjestenine po želji
150 g suhog mesa
2 mrkve
300 g krem sira
150 ml pavlake
150 ml mlijeka
so

Za ovaj recept nije nužno da koristite široke rezance, nećete pogriješiti ako skuhate penne, makarone ili lazanje. Bitno je da tjestenina bude al dente, jer će ići u rernu, pa nema potrebe da je prekuhavate.

Nakon što ste skuhali tjesteninu, kratko skuhajte i mrku koju je potrebno isjeckati na tanje ploške. U posebnoj zdjelici zagrijte krem sir, pavlaku i mlijeko. Sve posolite i miješajte na laganoj vatri dok smjesa skoro ne proključa.

Na dno tepsije ili vatrostalne zdjele, najprije poslažite dio skuhane tjestenine, a po njoj poredajte ploškice mrkve. Zatim, dodajte suho meso koje možete isjeći na kockice, trakice ili kako vam se sviđa. Po mesu, potom, složite ostatak tjestenine i mrkve, pa sve prelijte toplom kremom od sira.

Prije nego je stavite u rernu, koju ste prethodno zagrijali na 200 stepeni, tepsiju lagano protresite kako bi se sir što bolje rasporedio. Jelo pecite oko 35 minuta, a nakon što ga izvadite iz rerne nemojte ga odmah služiti, već ga ostavite desetak minuta kako bi se sve namirnice još bolje povezale.

Uz pastu iz rerne prijat će sezonska salata ili cvekla. Pripremu ovog jela olakšao je Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.