Rijetki su oni koji mogu odoljeti zapečenoj kokoši, a još kada je napunimo povrćem i ljutim papričicama... Ode sve do koske!
Sastojci:
1 cijela kokoš (oko 1,5 kg)
1 kašika senfa
so
mješavina začina
biber
nadjev:
1 mrkva
1 luk
½ korijena celera
list peršun i celera
2 zelene chili papričice
Kokoš najprije isperite pod jakim mlazom vode, pa je dobro posušite. Zatim je bogato pospite solju, pa lagano rukama što bolje utrljajte so. Nakon toga, kokoš pobiberite i pospite sa malo mješavine začina, pa je premažite senfom.
Mrkvu, luk i korijen celera izrežite na sitnije kockice, pomiješajte sa litovima peršuna i celera i time ispunite unutrašnjost kokoši. Višak povrća poredajte pored mesa, te dodajte čitave zelene chili papričice.
Kokoš stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko sat vremena. Piletina pripremljena na ovaj način je sočna, ukusna i blago pikantna.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.