20.9.2018. 11:46
0
Gljive u pohu iz rerne
Pohovanoj hrani je teško odoljeti, posebno ako je pripremate kod kuće. Ako još niste probali pohovane gljive, onda ne znate šta ste propuštali do sad.
Sastojci:

500 g zlatnih šampinjona
3 jaja 
100 ml mlijeka
2-3 kašike brašna
mješavina začina
prezla 

umak:
100 ml pavlake
50 ml majoneze
30 g kiselih krastavaca
1 kašika svježeg peršuna

Zlatni šampinjoni imaju malo tvrđu opnu od običnih i savršeni su za ovaj recept. Ali, ako ih ne nađete, poslužite će i obični, ili čak i bukovače.

U većoj zdjeli umutite pjenasto jaja, pa dodajte mlijeko i mješavinu začina. Zatim, postepeno dodajite brašno i mutite dok ne dobijete smjesu kao za palačinke, ali malo gušću.

Gljive odvojite od drški i ubacite ih u smjesu za pohovanje, pa ih dobro izmiješajte i ostavite nekoliko minuta. Zatim ih uvaljajte u prezlu, pa redajte po tepsiji. Prije pečenja, ako želite gljive možete preliti sa malo maslinovog ulja. Rernu zagrijte na 250 stepeni i šampinjone pecite oko 20 minuta.

Dok se gljive peku, pripremite umak koji je savršen uz ovo predjelo kojeg se nećete moći zasititi. Kisele krastavce i svježi peršun usitnite, pa pomiješajte sa pavlakom i majonezom. Po želji posolite. Tople gljive umačite u umak i uživajte u neodoljivim okusima. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.