Stari hljeb najčešće iskoristimo za pravljenje prženica, ali još jednostavnije je od njega napraviti hrskave i sočne bruskete!
Sastojci:
1 stari hljeb
20 ml maslinovog ulja
1 paradajz
20 g maslina
1 luk
80 g edamera
20 g parmezana
so
origano
Dakle, kada vam ostane starog hljeba nipošto ga ne bacajte! Izrežite ga na kriške i svaku krišku premažite maslinovim uljem. Poredajte hljeb u tepsiju i zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta.
Dok se hljeb peče, pripremite ukusni nadjev. Paradajz i luk isjeckajte na kockice, a masline na kriškice. Posolite i dodajte origano, pa sve fino izmiješajte. Edamer i parmezan narendajte, pa pomiješajte sa povrćem.
Na topao hljeb rasporedite smjesu od povrća i sira, pa vratite u rernu na još pet minuta, ili duže ako želite da je sve malo zapečenije. Na ovaj način, stari hljeb će se pretvoriti u nezaboravne hrskave zalogaje.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.