Malo šta ćeš nas okrijepiti i goditi nepcu kao pileća supa. I više nisu potrebni sati da je napravite... Uz Tefal wok tavu ukusni obrok je gotov za pola sata.
Sastojci:
300 g pilećih prsa
100 g gljiva
1 mrkva
1 stabljika prase
komadić đumbira
4 češnja bijelog luka
100 g tjestenine za supu
500 ml povrtnog temeljca
biber
so
Piletinu isjecite na kockice, a mrkvu i prasu na trakice. Đumbir i bijeli luk fino usitnite. Gljive isjecite na ploške. Kod spremanja jela u wok tavi jako je bitno da uradite dobru pripremu, odnosno da vam sve namirnice budu spremne za kuhanje.
U
Tefal wok tavi zagrijte malo ulja, pa ubacite kockice piletine i pržie ih oko 3 minute. Izvadite meso, pa ubacite sitno nasjeckane đumbir i bijeli luk, te pržiti 1 minutu. Tek onda dodajte mrkvu i mladi luk. Pržite 2 minute, pa dodaje gljive i začine. Pržite sve još 3 minute uz neprestano miješanje wok tave.
U povrće, zatim dodajte piletinu, sve još malo promiješajte, pa prelijte povrtnim temeljcem. Kad provri, ubacite tjesteninu za supu (tanki rezanci) i kuhajte koliko je potrebno da tjestnina bude gotova.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.