3.10.2018. 11:17
0
Kozice na crvenoj palenti
Ako želite razbiti monotoniju 5-6 jela koja najčešće spremate, kozice na crvenoj palenti donijet će nove mirise, okuse i boje za vašu trpezu.
Sastojci:

800 ml vode
1 kašika crvene paprike
200 g palente
1 luk
½ ljubičastog luka
3 češnja bijelog luka
300 g kozica
200 g tikvica
biber
so
50 ml bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika brašna
peršun

Palenta može biti odličan prilog za jela koja se prave sa umakom, tako da je odličan izbor za ovaj recept. Proključajte vodu, koju ste prethodno malo posolili, dodajte crvenu papriku i sačekajte da voda postane crvena, pa postepeno dodajite palentu i neprestano miješajte. Za instatn palentu nije vam potrebno više od 3 minute kuhanja.

Nakon toga pripremite kozice. Bilo bi poželjno da nađete svježe, ali i smrznute će biti dobre. Na maslinovom ulju prepržite luk, ljubičasti i bijeli luk, pa kad omekšaju dodajte kozice. Dodajte tikvicu isjeckanu na kockice, pa sve začinite i pržite par minuta. Zatim, sve prelijte sa bijelim vinom i vrhnjem, dobro promiješajte i ostavite da proključa. Tada dodajte kašiku brašna i fino je umiješajte pazeći da se ne stvore grudvice. Krčkajte dok sos ne postane gust koliko želite i pred kraj dodajte svježi peršun.

Tople kozice prelijte po palenti i poslužite toplo uz čašu bijelog vina. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.