4.10.2018. 11:35
0
Lješnjak muffini s malinama
Možda su vam nekad ranije mogli pričati kako je muffine napraviti komplikovano i teško, ali to je prošlost, a mi imamo sjajan i jednostavan recept za ovaj popularni kolač.
Sastojci:

120 g smeđeg šećera 
120 g putera
2 jaja
120 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
100 g bijele čokolade
20 g lješnjaka
2 kašike mlijeka
100 g malina 

Kada vam kažu kako pravo dobar kolač dobiješ samo tako što izmiješaš sve, izliješ i ispečeš, teško je u to povjerovati. Ali, ovaj recept za slatke male i mekane muffin zalogaje je zaista takav.

U većoj zdjeli najprije pjenasto izmiksajte šećer i puter, pa dodajte jaja. Miksajte dok se smjesa ne sjedini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa postepeno dodajite u smjesu i nastavite miksati. Zatim, dodajte usitnjenu bijelu čokoladu i krupnije nasjeckane lješnjake, te ispasirane maline zajedno sa sokom koji puste. Ukoliko vam je smjesa pregusta slobodno dodajte mlijeko.  Miksajte dok smjesa ne postane nalik onoj za palačinke, ali malo gušća.

Smjesu sipajte u kalupe za muffine, ali pazeći da ih ne punite do vrha, jer će prilikom pečenja smjesa narasti. Muffine pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Na kraju ih možete posuti šećerom u prahu ili izrendanom čokoladom. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.