8.10.2018. 15:17
0
Brzinska supa od mrkve
Ako ste za nešto toplo, brzo i ukusno, onda je supa od mrkve idealan izbor koji će vas ugrijati i vašem nepcu ponuditi nešto novo.
Sastojci:

30 g putera 
250 g mrkve 
1 lvode
mješavina začina
2 kašike brašna
1 kašičica đumibra u prahu
muškatni oraščić
svježi peršun

Mrkvu očistite i izrendajte, pa u većoj šerpi rastopite puter. Dodajte mrkvu i kratko je prepržite, pa je prelijte sa pola mjere vode i pospite mješavinom začina, pa kuhajte oko 10 minuta.

Nakon toga, dodajte ostatak vode i brašno, pa dobro sve izmiješajte kako se ne bi stvorile grudvice. Kada ste brašno fino umiješali, dodajte đumbir, muškatni oraščić i peršun, sve još jednom izmiješajte i krčkajte još desetak minuta.

Sigurni smo da se nećete moći zaustaviti samo na jednom tanjuru! Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.