19.10.2018. 13:33
0
Prhka jabukovača
U jesen ćete pronaći najsočnije jabuke od kojih možete praviti razne delikatese među kojima posebno mjesto zauzima prhka jabukovača.
Sastojci:

1 kg jabuka
5 kašika šećera
2 kašike gustina
1 kašičica kardamona
200 g brašna 
100 g šećera 
1 kašika cimeta
100 g zobenih pahuljica 
100 g putera
narendana korica 1 limuna 

Jabuke ogulite, pa ih isjecite na kriške debljine oko 0,5 mm. Kako vam jabuke ne bi promijenile boju možete ih, nakon što ste ih izrezali, preliti limunovim sokom. 

Zatim, u jednoj zdjeli pomiješajte gustin (škrobno brašno) i šećer, a u drugoj brašno, šećer, cimet, zobene pahuljice, puter i narendanu koricu limuna. Smjesu sa brašnom dobro izmrvite prstima, kako bi se svi sastojci fino sjedinili.

Kriške jabuke poslažite po dnu tepsije, pa ih najprije jednako pospite gustinom i šećerom, te karadamonom. Nakon toga, po svemu tome fino rasporedite smjesu od brašna i slobodno je utisnite preko jabuka, kako bi voće ostalo pokriveno i kako bi svi sokovi ostali u kolaču.

Jabukovaču stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata, odnosno kada fino porumeni po vrhu. Topao kolač poslužite uz sladoled od vanilije. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.