Pošto smo ove palačinke i punili i pohovali, odlučili smo ih jednostavno nazvati Kuh poh palačinkama.
Sastojci:
palačinci:
150 g glatkog brašna
2 jaja
200 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
prstohvat soli
nadjev:
50 g suhog mesa
50 g pureće šunke
mješavina začina
peršun
150 g svježeg/mladog sira
50 g pavlake
pohovanje:
150 g brašna
2 jaja
150 g prezle
ulje za prženje
Pripremite najjednostavniju smjesu za palačinke. Najprije, izmiksajte jaja sa malo soli. Zatim, postepeno dodajite brašno, a potom i mlijeko, te mineralnu vodu. Za savršeno pečene palačinke, najbolje rezultate naši kuhari su postigli sa
Tefal tavom za palačinke. Kada ispečete sve palačinke, napravite nadjev.
Suho meso i šunku izrežite na manje komade, pa ih kratko prepržite u tavici sa malo mješavine začina i svježim peršunom. Ostavite da se prohladi. U posebnoj zdjeli pomiješajte svježi ili mladi sir sa pavlakom, pa u to umiješajte preprženo meso.
Nadjev stavljajte na trećinu palačinke, pa ga urolajte tako da ne može iscuriti. Napunjene palačinke, potom, uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu, pa ih pržite u dubljem ulju dok ne porumene.
Kuh poh palačinke poslužite tople uz narendani ljubičasti kupus ili salatu od cvekle.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.