25.10.2018. 11:11
0
Medeni eliksir od cvekle
Da li je moguće napraviti nešto što je slatko, a i zdravo? Kada probate medeni eliksir od cvekle, sve će vam se samo reći!
Sastojci:

500 g cvekle 
250 gr mrkve 
1 naranča
1 limun
1 jabuka
1 komadić đumbira
400 g meda

Cveklu i jabuku ogulite, pa narežite na kocke. Mrkvu također isjecite na manje komade. Đumbir ogulite, te iscijedite sok od 1 naranče i 1 limuna.

Za potpuni uspjeh ovog recepta potreban vam je dobar blender, a odlične rezultate naš kuhar postigao je sa Tefal BlendForce Glass Tripl'ax BL313A38.

Dakle, u blender ubacite cveklu, mrkvu, jabuku i komadić đumbira, pa sve prelijete sa iscijeđenim sokovima i pustite da ovaj sjajni aparat učini ostalo. Blendajte dok se ne dobije što finija kaša.

Kašu od voća i povrća, potom, pomiješajte sa medom, pa izlijte u male tegle. Ovo zdravo slatko možete konzumirati svakodnevno po jednu kašiku prije obroka, ili poslije. Važno je da nakon što uzmete ovo slatko ne pijete nikakvu tečnost narednih pola sata. Teglice eliksira čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.