Rolat ne samo da može biti slan, nego i pravi mali specijalitet s kojim možete obradovati drage goste.
Sastojci:
1 francuski hljeb
500 g faširanog mesa
1 veći luk
mješavina začina
svježi peršun
30 g parmezana
50 ml mlijeka
Francuski hljeb možete prepoloviti, kao što je to učinio naš kuhar, ili ga možete podijeliti na još manje dijelove iz kojih je potrebno odstraniti sredinu. Taj dio hljeba ne bacajte, već ga potopite u mlijeko.
Na malo ulja prepržite faširano meso, pa dodajte sitno nasjeckan luk, mješavinu začina i svježi peršun. Meso pržite oko desetak minuta. Hljeb koji se namakao u mlijeku, ocijedite rukama, pa dodajte u meso, kao i rendani parmezan, pa sve dobro izmiješajte. Sa ovom smjesom napunite praznine u francuskom hljebu.
Hljeb potom umotajte u prozirnu foliju, pa ostavite u zamrzivač najmanje dva sata. Smrznut hljeb izrežite na male rolate, pa ih pržite na malo ulja, ili u gril tavi dok ne porumene s obje strane. Slane rolate poslužite uz zelenu salatu. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.