30.10.2018. 11:30
0
Slani rolat
Rolat ne samo da može biti slan, nego i pravi mali specijalitet s kojim možete obradovati drage goste.
Sastojci:

1 francuski hljeb
500 g faširanog mesa 
1 veći luk
mješavina začina
svježi peršun
30 g parmezana
50 ml mlijeka

Francuski hljeb možete prepoloviti, kao što je to učinio naš kuhar, ili ga možete podijeliti na još manje dijelove iz kojih je potrebno odstraniti sredinu. Taj dio hljeba ne bacajte, već ga potopite u mlijeko.

Na malo ulja prepržite faširano meso, pa dodajte sitno nasjeckan luk, mješavinu začina i svježi peršun. Meso pržite oko desetak minuta. Hljeb koji se namakao u mlijeku, ocijedite rukama, pa dodajte u meso, kao i rendani parmezan, pa sve dobro izmiješajte. Sa ovom smjesom napunite praznine u francuskom hljebu.

Hljeb potom umotajte u prozirnu foliju, pa ostavite u zamrzivač najmanje dva sata. Smrznut hljeb izrežite na male rolate, pa ih pržite na malo ulja, ili u gril tavi dok ne porumene s obje strane. Slane rolate poslužite uz zelenu salatu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.