5.11.2018. 11:37
0
Hljeb od piva
Ništa se ne može porediti sa mirisom hljeba, posebno ako ga pripremate sami. Donosimo jednostavan recept za namirnicu koja je nezamjenjiva na bh. stolovima.
Sastojci:

450 g brašna 
120 ml piva 
220 ml vode 
2 kašičice soli 
1 kašičica instant kvasca 
1 kašika sirćeta 

U većoj i široj zdjeli pomiješajte, najprije suhe sastojke: brašno, so i kvasac. Zatim, dodajte pivo,vodu i sirće i umijesite tijesto. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižider najmanje 12, a najbolje 24 sata.

Ohlađeno tijesto premijesite na pobrašnjenoj površini, formirajte ga u oblik tepsije u kojoj ćete peći hljeb, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom oko dva sata.

Kada tijesto nadođe prebacite ga u tepsiju u kojoj ćete ga peći, prekrijte alu folijom i stavite u zagrijanu rernu na 250 stepeni. Pecite oko 20 minuta, pa uklonite foliju, te smanjite temperaturu na 220. Hljeb pecite još 15 minuta, pa ugasite rernu i ostavite ga još 10 minuta u toploj rerni.

Poslužite ga toplog uz puter, kajmak ili mješavinu milerama i mladog sira. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.