8.11.2018. 15:55
0
Energetske pločice s čokoladom
Suho voće u kombinaciji sa svježim napunit će vas zdravom i pozitivnom energijom, a uz to ćete uživati u slatkim i ukusnim zalogajima.
Sastojci:

80 g suhih kajsija 
50 g grožđica 
100 g suhih šljiva 
200 g zobenih pahuljica
50 g lješnika
1 naranča
2 jabuke
1 kašika meda
1 kašika cimeta

glazura:
100 g crne čokolade 
1 kašika ulja

Suho voće prelijte mlakom vodom i ostavite desetak minuta da se namače. Zobene pahuljice kratko sameljite, pa ih pomiješajte sa mljevenim lješnjacima. U ovome će vam sasvim sigurno odlično pomoći neki od Tefal aparata. Jabuke ogulite i narendajte, a naranči odstranite kožicu i usitnite je, pa sve dodajte u zdjelu sa pahuljicama i lješnjacima. Dodajte med i sve pospite cimetom.

Suho voće ocijedite od vode u kojoj se namakalo, pa ga što bolje usitnite i dodajte ostatku smjese. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete gustinu smjese koju ćete moći lako oblikovati. Zatim, izradite pločice u veličini kojoj želite, ali ne bi trebale biti veće od 10 cm, jer biste pri konzumiranju mogli pretjerati sa energijom ;) 

Oblikovane pločice poslažite na pleh, pazeći da napravite razmak od najmanje 1 cm, pa ih pecite desetak minuta na 170 stepeni. Potom, ugasite rernu i ostavite pločice u zatvorenoj rerni još 15 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

U šerpici na malo ulja rastopite crnu čokoladu sa što većim udjelom kakaa, pa sa tom glazurom prelijte ohlađene pločice.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.