13.11.2018. 11:59
0
Pasta na „brzaka“
S tjesteninom nema komplikacija! Odaberete oblik koji želite, pripremite ukusan umak i uživate u brzim i slasnim zalogajima.
Sastojci:

500 g tjestenine (penne rigate ili neke druge) 
3 kašike maslinovog ulja
1 luk 
4 češnja bijelog luka 
50 g zelenih maslina
500 ml pasiranog paradajza 
300 g tunjevine 
origano
bosiljak
peršun 
so
biber 

Koju god tjesteninu da odaberete, preporuka je da je skuhate prema uputstvu na pakovanju. Naravno, ako ste ljubitelj „mekše“ paste onda na to vrijeme kuhanja slobodno dodajte još 5 minuta.

Dok se tjestenina kuha, pripremite jednostavan i ukusan umak. Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckane luk i bijeli kuk. Masline izrežite na kolutiće, pa dodajte luku i još malo ih prepržite. Zatim, sve prelijte sosom od paradajza (pasirani paradajz) i pustite da krčka par minuta. Tunu iz konzerve ocijedite, pa dodajte u sos, i sve začinite sa origanom, bosiljkom, svježim peršunom, te sa solju i biberom. Krčkajte još desetak minuta i skinite s vatre.

Ocijeđenu tjesteninu dodajte u umak i sve dobro izmiješajte. Prilikom serviranja, po pasti narendajte obilno parmezana i uživajte u ovom vrlo jednostavnom, a jako ukusnom obroku. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.