U Kuh poh kuhinji sve je moguće, pa i to da tikvice budu bruskete. Isprobajte jednostavan recept za provjereno ukusne zalogaje.
Sastojci:
3 tikvice
100 g tvrdog žutog sira
10 komada cherry paradajza
20 g prezle
20 ml maslinovog ulja
so
mješavina začina
bijeli luk u prahu
Kod kupovine tikvica za ovaj recept gledajte da kupite tanje tikvice. Dobro ih operite, odstranite im krajeve, pa ih uzdužno presijecite na pola. Oblu stranu tikvica okrenite prema dole i poredajte ih u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu jednu do druge. Blago ih prelijte maslinovim uljem. Posolite, po želji stavite mješavinu začina i biber, te bijeli luk u prahu.
Paradajz izrežite na kolutiće, pa ih poslažite po tikvicama. Tikvice i paradajz, potom, pospite prezlom, a preko svega narendajte tvrdi žuti sir po želji (gouda, edamer, trapist i sl.).
Sva stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju, a sir fino porumeni. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.