27.11.2018. 12:14
0
Sočna pohovana piletina
Piletina ne samo da se može pohovati bez jaja, nego uz to može biti i hrskava i sočna.
Sastojci:

450-500 g pilećeg filea
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica slatke crvene paprike
1 kašičica chili sjemenki
2 kašike majoneze 
2 kašike pavlake 
2 kašike parmezana
2 kašike kukuruznog brašna
50 g prezle
so
biber

Pileći file isijecite na oblike koje želite (šnicle, trakice, kocke i sl.), pa ga posolite i pobiberite, te dodajte slatku papriku, bijeli luk u prahu i chili sjemenke. Sve dobro izmiješajte kako bi se začini što bolje uhvatili za meso. U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, pavlaku i narendani parmezan, pa umiješajte u piletinu. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na sat do dva hlađenja.

Ohlađenu piletinu, potom, fino uvaljajte u prezlu, pa slažite u tepsiju kojoj ste dno posuli kukuruznim brašnom. Stavite u zagrijanu rerenu na 210 stepeni i pecite oko 25 minuta, odnosno dok piletina ne bude fino rumena.

Sočnu pohovanu piletinu možete poslužiti uz kus-kus ili uz jednostavni umak od majoneze i pavlake. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.