Piletina ne samo da se može pohovati bez jaja, nego uz to može biti i hrskava i sočna.
Sastojci:
450-500 g pilećeg filea
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica slatke crvene paprike
1 kašičica chili sjemenki
2 kašike majoneze
2 kašike pavlake
2 kašike parmezana
2 kašike kukuruznog brašna
50 g prezle
so
biber
Pileći file isijecite na oblike koje želite (šnicle, trakice, kocke i sl.), pa ga posolite i pobiberite, te dodajte slatku papriku, bijeli luk u prahu i chili sjemenke. Sve dobro izmiješajte kako bi se začini što bolje uhvatili za meso. U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, pavlaku i narendani parmezan, pa umiješajte u piletinu. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na sat do dva hlađenja.
Ohlađenu piletinu, potom, fino uvaljajte u prezlu, pa slažite u tepsiju kojoj ste dno posuli kukuruznim brašnom. Stavite u zagrijanu rerenu na 210 stepeni i pecite oko 25 minuta, odnosno dok piletina ne bude fino rumena.
Sočnu pohovanu piletinu možete poslužiti uz kus-kus ili uz jednostavni umak od majoneze i pavlake.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.