Stručnjaci kažu da je svježi kupus pun zdravih sastojaka, pa ga nije loše konzumirati što češće. Evo jednog jednostavnog recepta za kupus salatu koja će se odlično uklopiti uz bilo koje jelo!
Sastojci:
600 g kupusa
1 kašičica kima
dresing:
3 kašike vode
1 kašičica mješavine začina
3 kašike ulja od tikve
3 kašike sirćeta
biber
Uzmite veću i težu glavicu kupusa, pa joj odstranite vanjske listove i bijeli tvrdi korijen. Za pripremu ove salate kupus je najbolje narendati na trakice, ali možete ga i isijeći velikim oštrim nožem.
Kupus pospite kimom, pa napravite jednostavni dresing koji će salati dati posebnu aromu. Dakle, u zdjelici pomiješajte mješavinu začina sa malo tople vode, pa dodajte ulje od tikve (bučino ulje) i sirće. Dresing dobro izmiješajte, pa pospite po salati. Na kraju, salatu bogato pospite biberom, dobro izmiješajte (najbolje je rukama) i ostavite desetak minuta kako bi kupus omekšao i što bolje „upio“ začine.
Servirajte uz jelo po želji, ili kao zaseban obrok. Dobar tek, želi vam Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.