7.12.2018. 9:43
0
Domaća juneća pašteta
Domaće paštete su prave male delikastese, a sa Tefal štapnim mikserom možete ih pripremati svakodnevno bez imalo napora.
Sastojci:

1 kg faširane junetine 
20 g soli 
20 g zelenog bibera u zrnu
1 kašičica bibera
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica mažurana
1 kašičica timijana
1 kašičica đumbira u prahu
1 kašičica muškatnog oraščića

Zamolite vašeg mesara da vam dva puta isfašira fin komad junetine bez previše masnih dijelova. U meso potom dodajte začine: so, biber, crvenu papriku, mažuran, timijan, đumbir u prahu, te muškatni oraščić. Sve dobro izmiješajte kako bi se začini što bolje rasporedili po mesu.

Začinjeno meso prebacite u tepsiju, kalup, ili vatrostalnu zdjelu, i dobro ga ispritiščite rukama kako bi se ravnomjerno ispeklo. Prekrijte ga alu folijom i stavite u zagrijanu rernu na 100 stepeni. Meso pecite 90 minuta. Na ovoj temperaturi meso će se zapravo skuhati u vlastitom soku i biće nevjerovatno ukusno.

U toplo meso dodajte procijeđen zeleni biber u zrnu (možete ga nabaviti u svakom većem marketu i pakovan je u malim teglicama), pa sa štapnim mikserom izmiksajte smjesu dok ne dobijete kremastu paštetu. Savršene rezultate naš kuhar je dobio sa Tefal štapni mikserom Optitouch HB833138.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.