19.12.2018. 10:00
0
Morska paella
Paella nam stiže iz Španije i donosi malo drugačije boje i okuse u vaš tanjur. Osnova ovog jela je riža koju smo ovoga puta obogatili škampima, povrćem i vinom.
Sastojci:

200 g kozica
200 g svježih paprika
300 g riže
1 luk
3 češnja bijelog luka
100 ml bijelog vina
250 ml povrtnog temeljca
100 ml pasiranog paradajza
maslinovo ulje
kurkuma
crvena  mljevena paprika
biber
so
svježi peršun

Paella se obično priprema u velikim tavama, tako da je najbolje da i vi pripremu ovog jela radite u većoj tavi, ili čak, kao što je to učinio naš kuhar, u Tefal wok tavi.

Najprije zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte sitno nasjeckani luk i bijeli luk. Kada se zazlate, dodajte svježu papriku isjeckanu na kockice (možete koristiti različite vrste paprika) i dinstajte oko 5 minuta. Tada dodajte rižu, pa je kratko prepržite i izmiješajte kako bi se što bolje povezala s povrćem. Potom sve prelijte bijelim vinom i pustite da alkoholi ispari. Kada je skoro sva tečnost isparila dodajte povrtni temeljac, a zatim i pasirani paradajz, te začinite: kurkumom, crvenom  mljevenom paprikom, biberom i solju. Lagano protresite tavu i krčkajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Tada dodajte kozice i svježi peršun, a ako vam je sva tečnost isparila slobodno dodajte još povrtnog temeljca i krčkajte još desetak minuta. Prijatno! 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.