21.12.2018. 11:43
0
Pileće pljeske
Jednom kada probate pljeskavice od pilećeg mesa, druge nećete više ni praviti. Ako nam ne vjerujete, isprobajte ovaj recept i uživajte u povrtno-pilećim zalogajima!
Sastojci:

200 g pileće džigerice 
400 g pilećeg filea
5 kašika integralnog brašna 
1 ljubičasti luk
1 manja tikvica
2 češnja bijelog luka
1 jaje 
muškatni oraščić
origano
svježi peršun
so
biber

Tek kada počnete koristiti Tefal kućanske aparate i posuđe shvatite kako kuhanje može biti ne samo jednostavno, već i zabavno.

Za početak sami možete napraviti faširano meso i to zahvaljujući Tefal mašini za mljevenje mesa sa kojom možete tačno odrediti koliko želite da vaše meso bude samljeveno. Dakle, najprije isfaširajte džigericu, a potom i file.

U meso dodajte sitno nasjeckane ljubičasti i bijeli luk, te narendanu tikvicu. Začinite sa muškatnim oraščićem, origanom, svježim peršunom, soli i biberom. Na kraju dodajte jaje i sve dobro izmiješajte.

Brašno dodajite postepeno i miješajte dok ne dobijete smjesu od koje ćete moći oblikovati pljeskavice. Oblikujte manje pljeskavice (veličine dlana) na debljinu od 2 cm, pa ih poredajte u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.