Nema boljih sendviča od onih koje napravite sami sebi, a u ovome sa purećim medaljonima uživat će sva vaša čula.
Sastojci:
300 g purećih medaljona
1 crvena jabuka
100 g cheddar sira
20 g putera
marinada:
1 kašika meda
2 kašike senfa
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika worcestershire sosa
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica mljevenog bibera
1 kašičica soli
malo origana
raževi hljeb
rukola
U posebnoj zdjelici pomiješajte med, senf, worcestershire sos, maslinovo ulje, crvenu papriku, biber, so i origano. Sve dobro izmiješajte, pa u to uvaljajte pureće medaljone i ostavite u frižider na sat vremena.
Crvenu jabuku nemojte guliti, već je dobro operite i narežite na tanke kriške. Pospite je s par kapi limuna kako ne bi oksidirala.
Kako biste ove sendviče podigli na veći nivo dobro je da imate
OptiGrill, električni gril za savršene rezultate pečenja od slabo do dobro pečenog. Dakle, manuelno namjestite temperaturu za pečenje, pa na zagrijane gril ploče poredajte marinirane medaljone. Poklopite i sačekajte par minuta kako biste dobili savršeno grilovano meso.
Kriške raževog hljeba premažite sa unutrašnje strane rastopljenim puterom, pa poredajte gotove medaljone. Na meso stavite tanke kriške jabuke, te listove cheddar sira. Sendvič poklopite drugom kriškom hljeba i vratite na OptiGrill par minuta.
Tople sendviče poslužite uz salatu od rukole. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.