31.12.2018. 11:18
0
Zapečene punjene tikvice
Jednostavniji recept za punjenje tikvica od ovog teško da ćete pronaći, a o harmoniji okusa da i ne govorimo... Njam!
Sastojci:

400 g tikvica
1 luk
100 g suhog mesa
100 g edamera
svježi peršun
4-5 jaja
maslinovo ulje
biber

Tikvice dobro operite, pa ih presijecite uzduž na pola. Manjom kašikom izvadite unutrašnjost tikvice, kako biste napravili prostor za punjenje. Sočno „meso“ tikvica nemojte bacati već iskoristite za ukusni nadjev.

Dakle, na maslinovom ulju prepržite manju glavicu luka koju ste sitno nasjeckali, pa dodajte suho meso narezano na kockice, te unutrašnjost tikvica i svježi peršun. Pržite oko 5 minuta, pa sa tim nadjevom ispunite unutrašnjost tikvica. Ostavite manji prostor u sredini kako biste stavili jaje.

Preko svega stavite narendani edamer, pobiberite krupno mljevenim biberom i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Tikvice pecite oko 20 minuta, pa ih poslužite prelivene sa malo milerama. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.