15.1.2019. 10:35
0
Artičoka krem supa
Ako još niste probali artičoku, možda je upravo ova krem supa pravi način da otkrijete sve čari ove neobične biljke.
Sastojci:

200 g artičoke iz tegle
20 g putera
1 luk
1 krompir
1 povrtna kocka za supu
500 ml tople vode
100 ml vrhnja za šlag
sok 1 limuna
so
biber

Najviše šansi da u prodavnici pronađete svježu artičoku imate u proljeće, ali do tada možete se poslužiti i onima koje se pakuju u teglice sa uljem.

Za početak, na puteru prodinstajte sitno nasjeckan luk, pa kada omekša dodajte krompir isjeckan na kockice. Nakon kratkog dinstanja, dodajte i dio artičoka, a dio cvjetova ostavite sa strane.

Sve prelijte sa toplom vodom, pa kada proključa dodajte povrtnu kocku za supu i kuhajte oko desetak minuta, odnosno dok krompir ne bude kuhan. Skuhanu supu, potom, izmiksajte štapnim mikserom dok ne postane kremasta. U posebnoj zdjeli kratko izlupajte vrhnje za šlag, pa ga zajedno s limunovim sokom fino umiješajte u supu. Po želji supu posolite i pobiberite.

Cvjetiće artičoke koje ste ostavili sa strane kratko prepržite na malo ulja, pa ih dodajte u supu i po želji pospite sa malo vlasca. Kao i mnogo puta do sad, i u pripremi ovog jela naši kuhari su imali pomoć Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.