18.1.2019. 10:29
0
Pileće šnicle s bogatim prilogom
Ovo jelo je kao stvoreno za nedjeljne ručkove kada se cijela porodica okupi na jednom mjestu. Laganoj i sočnoj piletini uz bogati prilog od povrća teško da će neko pronaći zamjerku.
Sastojci:

pileće šnicle:
400 g pilećeg filea
so
ruzmarin
biber
maslinovo ulje
100 g pureće šunke

zapečeni krompir:
500 g krompira
2 luka 
so
maslinovo ulje 
1 kašika kadulje
1 pileća kocka 
100 ml vrhnja za kuhanje 
30 g parmezana

kuhano povrće:
1 stabljika prase
100 g graška
200 g špinata

Kako za pripremu pilećih šnicli nije potrebno mnogo vremena, njih ostavite za kraj, a najprije napravite neodoljivi zapečeni krompir. 

Krompir izrežite na kockice i stavite ga u hladnu i slanu vodu, pa kuhajte oko 10 minuta. U većoj i dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite stinije nasjeckan luk. Kada luk omekša dodajte skuhani krompir, pileću kocku za supu i kadulju, pa sve dinstajte oko 5 minuta dok se kocka u potpunosti ne istopi. Po potrebi možete dodati malo vode.

Povrće potom prebacite u tepsiju, prelijte sa vrhnjem za kuhanje i pospite narendanim parmezanom, te zapecite na 180 stepeni oko 10 minuta.

Za to vrijeme u većoj šerpi zagrijte veću količinu slane vode, pa dodajte prasu isjeckanu na kolutiće, grašak i listove špinata. Povrće kuhajte oko 10 minuta.

I tada je pravo vrijeme za pripremu šnicli. Dakle, pileći file isjecite na veće i deblje šnicle, pa ih posolite, pobiberit i pospite ruzmarinom. Blago ih istucite čekićem za meso, pa ih pržite na maslinovom ulju oko 2-3 minute s jedne strane. Kada ih okrenete dodajte sitno nasjeckanu pureću šunku i sve pržite još oko 3-4 minute. Jelo poslužite na većem okruglom tanjuru kako bi boje i izgled hrane došli još više do izražaja. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.