Zahvaljujući svom obliku, wok tava vam omogućava da jelo bude brže gotovo, a da pritom ne izgubi ništa od svojih vrijednosti. Ukusan pileći rižoto je gotov za samo 15 minuta!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
1 manji luk
1 mrkva
1 paprika
1 velika kašika senfa
150 g kuhane riže
150 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun
biber
so
U posebnu šerpicu stavite da se kuha riža. Za 150 g riže potrebno je vam između 500 i 600 ml vode. Vodu malo posolite i kuhajte oko 10-15 minuta. Dok se riža kuha, u wok tavi najprije popržite pileći file isjeckan na trakice. Nakon 5 minuta, piletinu izvadite i ostavite sa strane, a u wok ubacite sitno nasjeckan luk, kratko ga prepržite, pa dodajte malo vode i kratko dinstajte.
Tada dodajte mrkvu i papriku izrezane na trakice, kratko ih prepržite, pa dodajte veliku kašiku senfa, i sve dobro izmiješajte. Poslije par minute dodajte još malo tople vode i dinstajte sve oko 5 minuta. Vratite preprženu piletinu, po želji posolite i pobiberite i dobro izmiješajte da se meso sjedini s povrćem. Skuhanu rižu procijedite, pa dodajte u wok, prelijte vrhnjem za kuhanje, pospite svježim peršunom i sve još krčkajte oko 5 minuta.
U pripremi ovog brzog, jednostavnog i veoma ukusnog rižota, našim kuharima je i ovoga puta pomogao
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.