30.1.2019. 11:57
0
Krem supa s kruškama
Kruške u supi?! Zvuči neobično, ali okus ove supe je fenomenalan, pa nas neće iznenaditi ako ovo predjelo postane svakodnevnica na vašoj trpezi!
Sastojci:

2 kruške
200 g brokule
1 luk
500 ml povrtnog temeljca
maslinovo ulje
so
biber
vlasac
suhe brusnice
orasi
gorgonzola

Za pripremu savršenih krem supa, potrebna je i adekvatna aparatura, a zahvaljujući podršci Tefala naši kuhari o tome ne moraju brinuti. Za usitnjavanje povrća koristili su se Tefal Moulinette sjeckalicom, dok su za miksanje supe iskoristili Optichef štapni mikser koji sa 10 podesivih brzina osigurava fantastično i jednostavno mikasnje sastojaka.

Dakle, najprije usitnite luk, kruške i brokulu, pa ih na maslinovom ulju prepržite oko 2-3 minute. Sve prelijte povrtnim temeljcem, posolite, pobiberite, dodajte vlasac i kuhajte oko 10 – 15 minuta.

Gotovu supu izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete finu kremu, pa je servirajte uz nekoliko suhih brusnica, mljevenih oraha i kockicam gorgonzole. Prijatno!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.