1.2.2019. 10:34
0
Hladna jogurt supa
Da li ste znali da supu možete napraviti bez kuhanja? Uz to, možete je poslužiti potpuno hladnu! Ova supa će doslovno osvježiti vaš jelovnik.
Sastojci:

700 ml jogurta 
200 ml mlijeka
1 krastavac
10 g kapara
10 listića svježe mente
3 češnja bijelog luka
1 kašika sirćeta
biber
so

Sa ovim receptom odmorite ćete malo od dinstanja, pirjanja, kuhanja... Najprije ogulite krastavac, pa ga izrendajte na krupno rende. Po želji možete ga malo posoliti. Kapare, listiće svježe mente i bijeli luk isjeckajte na sitno, ili ih kratko usitnite u sjeckalici.

Zatim, u dubljoj zdjeli pomiješajte jogurt, mlijeko i malo sirćeta, pa u sve to dodajte povrće. Po želji posolite i pobiberite, te sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider da se hladi najmanje dva sata.

Hladnu supu poslužite uz par kriški prepečenog hljeba, a po želji možete je posuti sa nekoliko kapi kvalitetnog maslinovog ulja. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.