4.2.2019. 11:46
0
Tropska svježina
Ko kaže da se i zimi ne možemo počastiti osvježavajućim napitkom? Malo tropskih okusa, ali i vitamina neće vam škoditi!
Sastojci:

80 g svježeg ananasa
½ male kruške 
100 ml svježeg soka od ananasa

dekoracija: 
svježi listovi mente
2 tanke kriške đumbira
2 kašike javorovog sirupa 

Narežite ananas i krušku na kocke i stavite ih u blender sa sokom od ananasa. Tefal blenderi su odlični za savršeno miksanje vaših namirnica.

Miksajte voće dok ne dobijete sok, pa u to dodajte javorov sirup i još kratko blendajte.

U tavi na malo vode izdinstajte tanke listiće đumbira, pa dodajte javorov sirup i pustite da se sve karmelizira. Pustite da se ohladi, pa ga dodajte u Tefal sjeckalicu i kratko ih pomiješajte sa svježim listićima mente.

Gusti sok od ananasa i kruške dobro rashladite, pa poslužite u martini čaši i sa dekoracijom od mente i đumbira. Uzdravlje!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.