6.2.2019. 17:22
0
Super muffini
A šta kada bismo muffine napravili od jufke?! Onda bismo dobili super muffine!
Sastojci:

700 g mladog/svježeg sira 
1 jaje 
1 kašika arome vanilije  
1 kašika meda 
2 kašičice šećera 
narendana korica 1 limuna
8 listova jufke za pitu 
50 ml mineralne vode
50 g putera

ukrašavanje:
50 g badema
200 g šumskog voća

Najprije napravite ukusni nadjev od sira. Ulupajte jaje, pa mu dodajte šećer, med, aromu vanilije i narendanu koricu limuna. Sve dobro umutite, pa u tu smjesu dodajte mladi sir kojeg je prethodno potrebno dobro usitniti. Ako baš volite slatko onda u ovu smjesu slobodno dodajte još šećera ili meda.

Listove za jufku, potom, izrežite na kocke malo veće od otvora na kalupu za muffine. Zatim, svaku kocku jufke poprskajte s malo mineralne vode i premažite rastopljenim puterom, pa je stavite u okrugli otvor u kalupu. U svaki kalup stavite po 4 lista jufke, pa ih oblikujte tako da dobijete zdjelicu u koju ćete staviti nadjev. Jufku popunite nadjevom, pa svaki na vrhu zatvorite kako bi nadjev ostao unutra i po želji premažite rastopljenim puterom.

Muffine stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta, odnosno dok lijepo ne porumene. Prilikom serviranja pospite ih šumskim voćem i grubo narezanim bademima. U pripremi ove poslastice naši kuhari su imali veliku pomoć Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.